Enguany, el Dia Mundial del Medi Ambient es dedica a la prevenció del malbaratament alimentari i la promoció del consum responsable.
Segons un estudi sobre el malbaratament d’aliments, es calcula que cada any es llencen al voltant de 89 milions de tones d’aliments, la qual cosa equival a 179 kg d’aliments per càpita anuals. Per nivells de la cadena alimentària, el menjar es malbarata de la següent manera:
- Les llars són responsables del 42% del total del
malbaratament
- El sector de fabricació d’aliments, del 39%
- Els sector de l’alimentació al detall i a l’engròs, del 5%
- Els sectors de la restauració i dels servei d’àpats, del14%
De tot el que es llença a les llars, un 60% és evitable, i es deu principalment a la falta de conscienciació, al desconeixement de l’ús eficient dels aliments, a les actituds (culturals, d’infravaloració), a la manca de planificació a les compres, a temes d’embalatge, etc.
http://mediambient.bcn.cat/malbaratamentalimentari/material-pedagogic/infantil-i-cicle-inicial-de-primaria/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Escriu el teu comentari: