dijous, 20 de març del 2014

HEM ESTRENAT LES MALETES DE JOC I DE LLIBRES

La comissió d'escola verda ha preparat dues maletes didàctiques  sobre temes d'educació ambiental. Aquestes maletes aniran passant pels diferents nivells al llarg del curs. 
Tenim una maleta de jocs que  rotarà principalment  per les aules d'educació infantil i Cicle inicial. 

La maleta verda (carro) té jocs i activitats per fer amb infants de Cicle d’Educació Infantil, tot i que aquests jocs els poden realitzar nens i nenes de totes les edats.
Aquesta maleta està dividida en jocs en tres categories:

A)  So-silenci: jocs per treballar aquestes qualitats i la discriminació auditiva:

A.1. Caixa dels sons
   A.2. Auriculars
   A.3. Caixa d’aparellar sons

B)  Hort: jocs per treballar el vocabulari dels aliments i les verdures que es cultiven a l’hort i per saber d’on provenen els aliments que mengem:

B.1. Cartes de les verdures
B.2. Joc d’on venen els aliments
B.3. Memori d’aliments

C)  Medi ambient: jocs per aprendre a reciclar i a fer servir correctament els contenidors, per adquirir uns bons hàbits que ajudin a tenir cura del nostre entorn i per familiaritzar-se amb l’eficiència energètica:

C.1. Els contenidors de reciclatge
C. 2. Els bons hàbits del medi ambient
C.3.  Eco casa

Els jocs es poden posar a sobre de les taules o en racons de la classe i els infants poden anar a jugar lliurement, canviant quan ho desitgin o bé el mestre pot dir quins infants aniran a cada joc.

L'altra maleta té un ventall ampli de llibres tant pels alumnes com pels mestres  i anirà passant per tota l'escola. Hi ha diferents temàtiques sobres ecologia, reciclatge, eficiència energètica, confort acustic, hort...
Aquesta setmana els alumnes d'educació infantil ja han estrenat la maleta de jocs i els alumnes de 4t, la maleta de llibres. Sembla ser que la proposta ha estat un èxit!!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari: