dimarts, 31 de maig del 2016

SETMANA DEL MEDI AMBIENT

clica a sobre

ACTIVITATS A TERRASSA DURANT LA SETMANA DEL MEDI AMBIENT.
medi ambient a Terrassa

Durant la setmana del 30 de maig al 5 de maig l'escola reflexiona sobre el medi ambient. S'ha iniciat el la setmana amb l'anàlisi dels sprays que els alumnes han dut a l'escola. El tema principal d'aquest any és la qualitat de l'aire.Aquí podeu trobar alguns vídeos  i enllaços interessants

LA CAPA D'OZÓVIDEO INFANTIL


SALUT I CONTAMINACIÓ DE L'AIRE.CANVI CLIMÀTIC


QUALITAT DE L'AIRE A TERRASSA

 La qualitat de l'aire a Terrassa 

 • A Catalunya el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya utilitza el ICQA (Índex Català de Qualitat de l'Aire) per informar de la qualitat de l'aire.Trobareu més informació sobre aquest índex  a la web del  Departament.
 • Si esteu interessats a conèixer les dades sobre la qualitat de l'aire a Terrassa, podeu consultar les dades "on line" de l'estació automàtica situada a la Rambleta del Pare Alegre. Ho podeu fer a la web del Departament de Medi Ambient de la Generalitat. Només cal que seleccioneu "Terrassa".
 • A l'Anuari Estadístic de Terrassa, podeu consultar els valors mitjans mensuals i el resum dels valors paramètrics de la nostra ciutat.Consulteu-lo aqui.
 • Per consultar la informació dels Episodis Ambientals de Contaminació, ho podeu fer  a través d'aquests apartat de la web del Departament de Medi Ambient.

En cas de patir Episodi Ambiental de Contaminació es demana:
 1. No utilitzar el vehicle privat, sempre que sigui possible.
 2. Fer servir mitjans més sostenibles: desplaçaments a peu, bicicleta o en transport públic.
 3. En cas que l’ús del cotxe sigui imprescindible, es recomana l’ús del cotxe compartit, de manera que a part de reduir les emissions de contaminants de ciutat, s’estalviarà combustible i es reduirà el trànsit.
 4. Recordem que la col·laboració de totes és imprescindible per recuperar la bona qualitat atmosfèrica.


Hi ha diversos grups de persones que poden ser particularment sensibles:
 1. Les persones amb asma o altres malalties de les vies respiratòries i/o cardíaques.
 2. Les persones que fan exercici físic a l’aire lliure.
 3. Els nens i nenes.
 4. La gent gran
 5. Les persones amb altres característiques individuals determinades que les fan més sensibles que la resta a la contaminació de l’aire.
S'aconsella reduir els esforços corporals a l’aire lliure, principalment si provoquen fatiga, són de llarga durada i es produeixen a les hores en què la concentració de contaminants és més elevada. Especialment les persones grans o amb malalties respiratòries i/o cardíaques haurien de reduir al màxim l’esforç físic i les activitats a l’aire lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari: