dijous, 3 de desembre del 2020

Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2020

 

Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2020



La setmana passada (21-29 de Novembre) vam celebrar a l'escola la setmana europea de la prevenció de residus. 

Ja fa uns anys què des de l'escola promovem activitats relacionades amb la gestió i prevenció dels residus que generem.
Aquest any creiem que és necessari enfocar aquestes activitats a prendre consciència de com la pandèmia de la covid-19 afecta la conservació del medi natural. Es generen més residus per culpa de la pandèmia? Podem reduir una part d'aquests residus sense veure afectada la nostra seguretat? Es poden economitzar i/o reutilitzar?

Aquí podeu veure algunes de les idees de les nenes i nens de l'escola per reduir l'impacte del coronavirus al nostre planeta:


CICLE INICIAL

Aquestes són les idees que han tingut els nens i nenes del cicle inicial per reutilitzar les gomes de les mascaretes després de treballar la importància de tallar-les quan les llencem.



D'altra banda han creat un mural on podem veure els diferents tipus de mascaretes, les seves característiques principals i la manera correcta de desfer-nos d'elles després del seu ús.



CICLE MITJÀ

Els alumnes de cicle mitjà han elaborat cartells de sensibilització on podem veure l'impacte negatiu que estan tenint aquests residus en el mar i quina és la manera més sostenible de fer servir el gel hidroalcohòlic.



També han inventat unes menjadores d'ocells construïdes amb diferents materials reciclables, entre els que també trobem ampolles de gel hidroalcohòlic i capses de mascaretes. D'aquesta manera, reutilitzem materials ja fets servir a la vegada que ajudem a mantenir la biodiversitat de la zona.







CICLE SUPERIOR

A cicle superior han profunditzat en la recerca d'informació de com estan afectant aquests residus al nostre entorn i proposen algunes intervencions ben interessants. 
Us convidem a visitar aquesta informació, elaborada en format digital, en els següents links:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari: